ЦИПРАС: НЕУСПЕХОТ НА ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР ЌЕ НИ ДОНЕСЕ ГОЛЕМА АЛБАНИЈА

Грчкиот премиер Алексис Ципрас, во интервју за домашните медиуми изјави дека неуспехот на Преспанскиот договор и распаѓањето на Македонија е опасност за формирање на Голема Албанија, пренесува ТВ21.

“Веднаш откако ќе биде изгласан во Собранието на РМ, Преспанскиот договор ќе го донесеме во нашиот парламент, секако, во јануари“, вели Ципрас.