ДЕСКОСКА: СЈО ТРЕБА ОСТАНЕ НЕЗАВИСНО

Министерката за правда Рената Дескоска смета дека специјалното јавно обвинителство треба да ја задржи својата независност, бидејќи се покажало како одлично решение и тоа според неа не треба да се изедначи во рангот на Обвинителството за организиран криминал,
Дескоска побара од политичките партии да дадат поддршка за одржување на капацитетот на СЈО и на неговите надлежности, со оглед дека во изминатиов период е вложено во тренинзи и едукација во ова Обвинителство .

Таа на денешниот  брифинг со новинарите рече дека има два предлог-закони на ЕНЕР за специјалното јавно обвинителство. Едниот кој го предлага СЈО, а другиот кој го предлага работната група. (Повеќе)