| |

ДА БИДЕМЕ ХУМАНИ: ПОТРЕБНИ СЕ 7.000 ЕВРА ЗА ПРОТЕЗА ЗА РАКАТА НА МАРИЈА

Пред седум години, Марија Андонова останала со тешкотии во движењето на десната рака, како последица од масивно мозочно крварење.

Прстите и дланката и се неподвижни, а со тоа и самостојното фунционирање и е отежнато. Со цел да се подобри нејзината состојба, потребна е протеза за раката која чини речиси седум илјади евра (430.000 денари), а Марија треба лично да отпатува за Берлин во Клиника за протетика и ортотика.

Со оваа направа, животот на Марија ќе и се олесни и ќе може нормално да ги извршува своите обврски.

Андонова е дипломиран економист, а веќе неколку години работи како офис-администратор, но во изминатиот период е на боледување.

И покрај тешкотиите, како што кажува колешката со која ја дели канцеларијата, Андонова доаѓа некогаш на работа, помага и покажува големи амбиции и се бори со сите препреки.

Броеви за донација:
Телеком 143 131 и ВИП 143 486 (без префикс)
Со секое јавување, се донираат 100 денари.
Жиро сметка: 300007043777450 Комерцијална Банка АД Скопје

Слични Објави