ДАЛИ ЕУ И НАТО И НОСАТ ПРОСПЕРИТЕТ НА МАКЕДОНИЈА ?

/

Стоилковиќ и Вејсели на АЛФА ТВ дебатират на темата дали ЕУ и НАТО носат просперитет. Според Стоилковиќ ЕУ и НАТО се користат само како оправдување на властите за својата непособна политика, Стоилковиќ нагласува дека за Македонија евроатлантските интеграции носат само економски дефицит  и назадување  споредувајќи ги економските резултати во 1991 и 2017. Според Вејсели ЕУ и НАТО ќе донесат нови инвестиции и раст на економија кога Македонија ќе влезе во НАТО , нагласувајќи дека по влезот на Албанија во НАТО, се зголемиле инвестициите во оваа земја, а и со отстранувањето на 50  курумпирани судии во Албанија покажува дека покрај економскиот, Македонија ќе добие и правен напредок.Тој нагласи дека Албанците најсилно го поддржуваат влезот на Македонија во ЕУ и НАТО, а се против било какво проруско настројување на земјата во иднина.

Претходна статија

AБДУЛАДИ ВЕЈСЕЛИ : КОГА СИ УСЛОВЕН МОРА ДА ДОЈДЕШ ДО РЕШЕНИЕ

Следна статија

РАСПИШАНА ПОТЕРНИЦА ПО ТРЕТИОТ УБИЕЦ НА САЗДО

Најново од Вести