|

Данска повторно воведува ковид пропусници

Епидемиолошкиот комитет на данскиот парламент го одобри планот на Владата за повторно воведување на одредени рестриктивни мерки за борба против ширењето на коронавирусот.

Данскиот министер за здравство Магнус Хеунике изјави дека мнозинството во вторникот вечерта, на 9 ноември, се за повторно воведување мерки поради новото зголемување на бројот на заразени со корона вирусот.

Според него, одлуката првично ќе биде во сила еден месец. Одлуката им овозможува на властите да ги приспособат мерките за борба против епидемијата без одобрение од парламентот.Слични Објави