| |

Денков за протераните руски свештеници од Бугарија: Кога се прекршува законската регулатива, има санкција

„Има извештај во ДАНС, кој покажува дека протераните во Русиja свештеници извршиле незаконски дејствија, кои не одговараат на нивниот статус во Бугарија. Ова го изјави бугарскиот премиер академик Денков, во однос на протераните свештеници начело со претставникот на Руската православна црква Васиан, јавува БГНЕС.

Денков рече дека нема директна врска со одлуката на ДАНС.

„Кога некој ќе изврши незаконски дејствија кои не се во согласност со бугарското законодавство, тој мора да биде санкциониран“, рече премиерот.

Слични Објави