ДЕРАЛА: ГРУЕВСКИ И ФАМИЛИЈАТА НЕМААТ КРЕДИБИЛИТЕТ ДА ПРЕГОВАРААТ ЗА РЕФОРМИ ВО ПРАВОСУДСТВОТО

//

„Груевски и Фамилијата, во која Мицкоски имаше ѕвездена “енергетска” кариера и сега е некаде меѓу заменик шеф и консилиере, се структура без трошка кредибилитет. Не постои ниедна логична, морална, политичка, а ни правна основа според кој тие би можеле да преговараат за реформи во правосудството, безбедноста, изборниот систем, образованието, културата, здравството, надворешната политика, политичкиот систем или било кое друго прашање за минатото, сеашноста или иднината на македонската држава“- пишува Џабир Дерала во колумна насловена „Криминалното минато, сегашност и иднина на Фамилијата“ објавена на www.plusinfo.mk

Претходна статија

ГЕРОСКИ ЈА ПУКНА БОМБАТА: ВМЕШАНИТЕ СО БОКИ СО ИМЕ И ПРЕЗИМЕ

Следна статија

ПОЗНАТА ЗДРАВСТВЕНАТА СОСТОЈБА НА СИНОТ НА ЏЕВАТ АДЕМИ

Најново од Вести