| |

ДИМИТРОВ: НАШЕ Е ДА БУТКАМЕ ДА УБЕДУВАМЕ БИДЕЈЌИ СЕ РАБОТИ ЗА ИДНИНАТА НА НАШИТЕ ГРАЃАНИ

На новинарско прашање „како го коментирате она што во моментов се случува во Грција со интерпелацијата на владата“, министерот одговори: „Јас бев пред некој ден во Берлин и свеж ми е цитатот кој што вика сите сме ние под исто небо но имаме различни хоризонти. Долго време ова прашање беше употребувано во домашна политика, и мислам дека секогаш кога вакви прашања се предмет на домашно политичка битка тоа води кон лош правец. Ова не треба да не изненадува. Наше е да буткаме да убедуваме бидејќи се работи за иднината на нашите граѓани.

Слични Објави