ДИМИТРОВ: МИНАТОТО НЕ МОЖЕМЕ ДА ГО СМЕНИМЕ, ИДНИНАТА МОЖЕМЕ

//

Имаме сили што се борат за напред за иднината имаме сили што се борат за назад за минатото. Минатото не можеме да го смениме иднината можеме. Мислам дека е многу голем чин на некој начин охрабрени од договорот за пријателство со Бугарија ова е нашето последно отворено прашање и на некој начин завршува една фаза на прашалници и предизвици. Многу ќе биде важно овој чин да ги отвори вратите и на ЕУ  и на НАТО. Бидејќи договорот меѓу  другото покрај пријателството со Грција, македонските основни мотиви се да ги отвори вратите и конечно да излеземе од таа чекална каде што сме заклучени премногу долго.Претходна статија

ЗАХАРИЕВА: УБЕДЕНА СУМ ДЕКА ПОСЛЕ ПОТПИШУВАЊЕТО НА ДОГОВОРОТ ЗА ИМЕТО МАКЕДОНИЈА НА 26 ЈУНИ ЌЕ ДОБИЕ ЗЕЛЕНО СВЕТЛО ЗА ПОЧЕТОК НА ПРЕГОВОРИТЕ СО ЕУ

Следна статија

ДИМИТРОВ: НАШЕ Е ДА БУТКАМЕ ДА УБЕДУВАМЕ БИДЕЈЌИ СЕ РАБОТИ ЗА ИДНИНАТА НА НАШИТЕ ГРАЃАНИ

Најново од Вести