ДО 19 АПРИЛ ГРЦИЈА ОСТАНУВА ЗАТВОРЕНА ЗА ДРЖАВЈАНИ НА ТРЕТИ ЗЕМЈИ

//

Одлуките за привремено ограничување на копнените граници и забраната за влез во Грција на државјани на трети земји, грчката Влада ги продолжи за уште две седмици, односно до 19 април 2021 година, а за транспортерите продолжено е работното време на граничниот премини Евзони (Богородица) кон Северна Македонија.

Конкретниот премин, ќе биде отворен од 7 до 23 часот по локално време, наместо до 19 како што беше претходно, иако македонските и грчките транспортери, од надлежните власти бараа, за нив да биде отворен 24 часа, со оглед на тоа дека има голема фреквенција на камиони.Непроменета е одлуката за спроведување брзи тестови на Евзони (Богородица), како за возачите на камиони, така и за оние за кои постои исклучок од забраните за патување кај јужниот сосед, а негативен резултат е предуслов за влез во Грција.

Претходна статија

БОРИСОВ ИЗЛЕЗЕ НА ГЛАСАЊЕ – ОВА СЕ ДОСЕГА НАЈСКАПИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ВО БУГАРИЈА

Следна статија

ШИЛЕГОВ ПОЧНУВА ДА ГО РЕАЛИЗИРА ТРАМВАЈОТ НА ТРКАЛА, ПРВА ФАЗА ЃОРЧЕ-ЛИСИЧЕ

Најново од Вести