ДОСЕГА ПОДНЕСЕНИ НАД 2800 БАРАЊА ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА НАБАВКА НА ВЕЛОСИПЕДИ

//

Град Скопје ги информира граѓаните дека од објавениот Јавен повик (21.04.2018 година) до денеска се поднесени 2.860 барања за субвенции за купување велосипед, што говори за голем интерес на граѓаните за добивање средства за надоместок на дел од трошоците.

Според предвидените финансиски средства за оваа намена во буџетот на Град Скопје, Ве известуваме дека  преостануваат средства за уште околу 300 барања.

Средствата што Градот Скопје ќе ги субвенционира се во износ од 50% од вредноста на велосипедот, но не повеќе од 3.000 денари по лице, со вклучен персонален данок на доход, како и 50% од вредноста на адаптираниот велосипед за лица со телесна инвалидност, но не повеќе од 90.000 денари по лице, со вклучен персонален данок на доход.За субвенционирање на граѓаните за набавка на велосипеди во буџетот на Град Скопје за 2018 година, се предвидени 10 милиони денари, од кои 9 милиони денари се предвидени за субвенции за велосипеди, додека еден милион денари за адаптирани велосипеди за лица со телесна инвалидност.

Јавниот повик се реализира по принципот „прв дојден, прв услужен“.

Претходна статија

ВТОРА РАБОТИЛНИЦА ЗА ПОДГОТОВКА НА СТРАТЕГИЈАТА ЗА РАЗВОЈ НА КОЧАНИ

Следна статија

ВМРО-ДПМНЕ: БАРА ПРЕДВРЕМЕНИ ИЗБОРИ ЗАЕДНО СО ПРЕТСЕДАТЕЛСКИТЕ, ТЕХНИЧКА ВЛАДА 100 ДЕНА ПРЕД ИЗБОРИ И ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ДИК ПО ПРЕДЛОГ НА ОПОЗИЦИЈАТА

Најново од Вести