ДПМНЕ СИ ИЗВРШИ САМОУБИСТВО

//

Какво самоубиство од заседа на партијата која се залагаше за самостојна Македонија, за демократија, за членство во ЕУ и НАТО, во секоја изборна програма го нагласуваа тоа јасно и гласно.
Груевизмот остана рак рана во постоењето на ДПМНЕ и од партија со прозападни и десничарски ставови и залагања постана дувло на пропаднати комунисти, русофили и србомани шајкачи, полтрони и каравангелисти, либерали и дудлачи, Движење за Југославија.
Се декларираат како “вмровци” а веат строго каравангелистички знамиња незнајќи дека баш тоа ВМРО борба водело против каравангелистите како Коте од Руља.
Сејат омраза на секој чекор и шират невистини и небулози, додека вистинската и сурова реалност не сакаат да ја согледаат, прифатат и да направат нешто во врска со тоа.
Наместо да преземат “вмровски” крупни чекори и да се борат против тие што им ја зедоа партијата и ја направија приватна сопственост, тие се вклопија во нивното сивило и постанаа само неми набљудувачи на целата ситуација, денеска и во минатото.
Климоглавци без капацитет во мозокот да размислуваат со своја глава, па така им ги наметнаа Латасовите нарачани вести на Сител телевизија за некаква наводна најсилна економија во регионот и за најниска стапка на невработеност.
Од народна партија на секој што се чувствува како ВМРО , направија секта, дувло на педери и србомани, шајкачи и вљубеници во југословенизмот.

Некој од партијата направи милијарди, ги изнесе парите од државата, ги распосла по Белградските друмови и грчките плажи, ја купи половина Прага,направи фушерајско Скопје 2014 со измислен барок,но затоа на тие наводни “вмровци” не им смета тоа, туку им сметаат одредени луѓе што сакаат државата да ја изнесат на прав пат и да ја вратат партијата на власт, да направат од Македонија да не биде повеќе дувло на балканот, да се тргне од прангите на комунизмот и на УДБАШИТЕ.

Да ви биде јасно, патот на ВМРО е строго десно и кон западот, никако кон Москва и комунизмот,никако по тој пат не чекорело ВМРО-то.

Автор: Кларк КентПретходна статија

ШЕФОТ НА КАТАЛОНИЈА ПОВИКА НА НАПАД ВРЗ ШПАНИЈА

Следна статија

Н. СЕЛМАНИ: НОВАТА ВЛАСТ ГИ КОРИСТИ ИСТИТЕ МЕТОДИ КОН МЕДИУМИТЕ КАКО ПРЕДХОДНАТА

Најново од Ваш став

Игра на ниски страсти

Fb статус на Никица Корубин Дека политиката е врвна вештина која бара многу знаење, искуство, традиција

Целосна независност

Facebook статус на Никица Корубин Независноста е комплетна кога си свесен за неа. И за нејзиното