ДРЖАВНИОТ МИНИСТЕР ЗА ЕВРОПА НА ГЕРМАНИЈА, ЌЕ ГОВОРИ ЗА МЛАДИНСКИТЕ ЕУ ПЕРСПЕКТИВИ

//

Фондацијата ФридрихЕберт – канцеларија Скопје и ЦИВИЛ – Центар за слобода организираат панел дискусија на тема „Младинските перспективи за интеграцијата на Македонија во ЕУ“што ќе се одржи на 24.07.2018 година (вторник) во 11.45-13.00 часот на северната тераса на Музејот на Современа Уметност на град Скопје. Панелот се организира по повод официјалната посета наДржавниот министер за Европа на Германија, МихаелРот.

Ова е исклучителна можност за претставниците на младинските организации во Македонија како и останатите учесници, да ги споделат своите идеи и ставови за евроинтеграциските процесина земјатаи да се обидат, заедно со високиот гостин, да дадат одговор на прашањето:

На кој начин членството во ЕУ ќе придонесе за унапредување на можностите на младите луѓе во земјата во поглед на образование, вработување, справување со криминал и корупција, инклузивност и учество во демократските процеси на национално и локално ниво?Дискусијата на настанот ќе се одвива на англиски јазик. Организаторите ќе обезбедат видео стриминг, а онлајн заедницата ќе може да поставува прашања и да коментира на социјалните мрежи.Хаштаг: #MKyouthEU
Поради ограничениот простор, присуството е возможно по претходна најава на contact@fes-skopje.orgнајдоцна до 20.07.2018, 16 часот. Пријавувањето на Фејсбук настанот не се смета за уредна пријава.Претходна статија

ЗАЕВ: ЛИДЕРИТЕ СЕ ИЗДИГНУВААТ НАД ПРЕДРАСУДИТЕ СЕ ПОВРЗУВААТ ЗА ДОБРОТО НА ГРАЃАНИТЕ

Следна статија

ВЛАДАТА ДЕНЕСКА ЌЕ ЈА ОДРЖИ РЕДОВНАТА 81-ВА ВЛАДИНА СЕДНИЦА

Најново од Вести