ЕВЕ КАКО ЌЕ СЕ ЛЕТУВА ВО БУГАРИЈА

/

Хотелите и рестораните во Бугарија веќе можат да пречекуваат гости согласно мерките и препораките дадени од Министерството за туризам. Покрај задолжителната засилена хигиена за секој гостин, сопствениците на сместувачките капацитети се должни на секој турист да му обезбедат санитарен сет, кој вклучува заштитна маска и заштитни ракавици, пренесува Плусинфо.

Се препорачува да се избегнува употреба на фен за коса и автомати за пијалаци, како и клима уреди кои, доколку е можно, може да ги заменат за вентилатори. Храната мора да се сервира само на отворени простори – на хотелски тераси, почитувајќи ја мерката за оддалеченост.

Масите мора да бидат поставени на растојание од најмалку 1,5 метар и не смее да се дозволи собирање на повеќе луѓе во просторијата за јадење.

Воведени се посебни барања во однос на температурата на складирање и миење на користени садови. Организирање на забавни настани за деца е дозволено само на отворено со строго почитување на мерката за физичко растојание.Спа центрите во хотелите засега остануваат затворени. Базените ќе работат повторно со строга почитување на пропишаните мерки.Претходна статија

ДЕВЕТГОДИШНО ДЕТЕ СЕ БОРИ ЗА ЖИВОТ ПО ТЕШКА СООБРАЌАЈНА НЕСРЕЌА ВО ЧАИР

Следна статија

ДЕТЕ НА 9 ГОДИНИ ВО ЖИВОТНА ОПАСНОСТ ПО СООБРАЌАЈНА НЕСРЕЌА ВО ЧАИР

Најново од Вести