ЕВРОПА И НЕПРОМЕНЛИВОСТА НА ГРАНИЦИТЕ

Барем ние на Балканите постојано слушаме, стравуваме и грчевито дебатираме за стабилноста или (не)променливоста на границите во Европа. Но, нашите живиоти се само едно зрнце во големиот песочен часовник на историјата. Како се менувале истите овие „непроменливи и сигурни“ граници година за година почнувајќи од 400 г. п.н.е., погледнете го видеото подолу:

 Слични Објави