Европскиот парламент ќе гласа резолуција за влезот на Бугарија и Романија во Шенген зоната

//

Европскиот парламент во Стразбур денеска ќе гласа за резолуција со која се бара прием на Бугарија и Романија во Шенген зоната до крајот на годината.

Вчера портпаролот на Европската комисија изјави дека е крајно време Софија и Букурешт да се приклучат бидејќи ги исполниле потребните услови.

Проширувањето на Шенген зоната до крајот на годината е исто така меѓу приоритетите на чешкото претседателство со Советот на ЕУ.

Претходна статија

Конзервативецот Улф Кристерсон избран за нов премиер на Шведска

Следна статија

Кој прв ја претставува теоријата дека јазикот во книгите на Пејчиновиќ не е бугарски?

Најново од Вести

Историскиот музеј во Благоевград ќе претстави две монографии, за ВМРО и за улогата на активните жени во бугарските заедници во Македонија и Одринска Тракија

Во Регионалниот историски музеј – Благоевград денеска ќе бидат претставени две монографии на д-р Елена Александрова,