| |

ФАКТОР: СРЕДБА ЗАЕВ – АХМЕТИ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ВЛАДАТА

За десетина дена треба да има средба помеѓу премиерот Зоран Заев и претседателот на владиниот коалиционен партнер Али Ахмети, дознава Плусинфо. За промените што треба да следуваат кај владините функционери Заев не може да одлучува сам, туку прво треба да се консултира со лидерот на ДУИ.

Според Плусинфо, ќе стане збор за промена на двајца министри, покрај Хазби Лика, а ќе се зборува и за замена на ресори, односно рокади. (Повеќе)

Слични Објави