ФИЛИПЧЕ: ДНЕВНО ЌЕ МОЖЕМЕ ДА ВАКЦИНИРАМЕ ОД 7 ДО 10 ИЛЈАДИ ЛУЃЕ

Министерот за здравство Венко Филипче соопшти дека ќе може да се вакцинираат седум до десет илјади граѓани дневно, зборувајќи за предвидената динамика на процесот на имунизација, во синошеќното гостување на „Клик Плус“ на ТВ21.

loading...

„Нашата проценка е дека дневно може да се вакцинираат 7 и 10 илјади граѓани на територијата на целата држава – вели Филипче, додавајќи дека очекува до крајот на идниот месец да пристигнат 300 илјади вакцини, односно 200 илјади од Кина, 76 илјади преку системот „Ковакс“ и 25 илјади од ЕУ.


loading...