(Фото) Одбележуваме 94 години од убиството на Михаил Гаврилов и Христо Михајлов- татко и брат на последниот лидер на ВМРО Иван Михајлов

///

На 31 октомври 1927 г. во градот Штип, од српските власти се убиени Михаил Гаврилов (1862-1927)- татко на Иван Михајлов и Христо Михајлов (1891-1927)- брат на последниот лидер на ВМРО. Бог да ги прости!

Претходна статија

ДИК: Излезеноста до 13 е 24,87%

Следна статија

349 нови случаи на ковид-19 – пријавени 12 починати лица во изминативе 24 часа

Најново од Вести