НЕВРАБОТЕНОСТА ВО ЕУ НА НАЈНИСКО НИВО ВО ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ

//

Стапката на невработеност во ЕУ и во Еврозоната се на најниско ниво во последните десет години, по почетокот на глобалната економската криза, сооошти денеска статистичката служба на Унијата, Евростат.Според податоците на Евростат, земја со најниска стапка на невработеност во Европската унија во август била Германија (4,5%).Следи Чешка (5%) и Малта (5.1%). Хрватска се уште е една третина од првите земји со највисока стапка на невработеност, со стапка од 15,5%.Претходна статија

СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА НАЈАВУВА ШТРАЈК

Следна статија

ВМРО-ДПМНЕ: ЗАЕВ И СДСМ ЈА ТУРКААТ ДРЖАВАТА ВО УШТЕ ПОГОЛЕМА КРИЗА СО НЕСОГЛЕДЛИВИ ПОСЛЕДИЦИ

Најново од Вести