(ФОТО) ЗА ХУШКАЧИТЕ КОИ ДО ПРЕД НЕКОЈА ГОДИНА ПОВИКУВАА НА ВОЈНА

//

Ова се фотографии на загинати ерменски војници, кои својот живот го изгубиле во најновиот вооружен конфликт во спорниот регион Нагорно-Карабах меѓу Ерменија и Азербејџан. Не не навиваме за никого. Сакаме војната таму што побрзо да заврши, за да не умираат деца на по 20-24 години.

Оваа фотографија треба да ја видат и да ја сфатат нејзината трагичност хушкачите кај нас што повикуваат на војни и слични срања. Погледнете ги лицата на овие деца, такви тажни списоци имаат и Азерите. Зарем не помисливте дека и наши деца ќе ги гледавме вака? Или не боли за туѓи чеда, бидејќи вашите се на безбедно далеку од овде… замислете на Запад и ниту едно во Русија.

Овде можете да ја видите фотографијата во поголема резолуција.Претходна статија

КРИЗА НА ИДЕНТИТЕТОТ (1)

Следна статија

ТУРСКИ ТРУПИ СЕ БОРАТ НА СТРАНАТА НА АЗЕРБЕЈЏАН

Најново од Вести