ГЕЈТ 4 : МАКЕДОНИЈА Е ЕДНА И Е ОВДЕ

///

Договорот за решавање на спорот за името, покрај во Македонија наидува на негативни критики и од навивачите во Грција. Навивачката група Гејт 4 (Сектор 4) на грчкиот великан ПАОК ја извадија паролата : MACEDONIA IS ONE AND ONLY AND IT’S HERE , или во превод Македонија и една и единствена и е овде, алудирајќи на територијата на Егејска Македонија.Со ова навивачите на ПАОК изјаснија јасен став против тоа во било која форма името Македонија да биде вклучено во името на нашата држава.Претходна статија

СЛЕДИМЕ : ИНТЕРПОЛ НЕ ГО БАРА ТРЕТИОТ ОСОМНИЧЕН ЗА УБИСТВОТО НА САЗДО

Следна статија

СТЕЈТ ДИПАРТМЕНТОТ СО ПОФАЛБА ЗА МАКЕДОНИЈА

Најново од Вести