| |

ГЕРОСКИ: ЗОШТО НЕКОЈ ДА КУПИ НЕШТО ОД АНТИМАКЕДОНИСТИТЕ ИОНАКА ЌЕ ГО ДОБИЕ БЕЗ ПАРИ?

Моите извори ми велат дека скопските антимакедонисти од тајфата на Заев биле ептен нервозни. И дека Заев им има спискано:
– Кој кур ви требаше, абдали едни, името на нацијата и на јазикот да ни го менувате, со Гоце Делчев да се подјебавате, химна да ни менувате, Македонија да ни ја умирате? Гага џејмисон ќе има и без јадење лајна на Фејсбук!
Добро, добро, само се зезам… Сигурно човекот им нема ништо кажано. Само што доби награда за човекови права, а и антимакедонистите имаат некакви права, нели.
А можеби некој и им кажал… Во име на лауреатот.
Ако не им е кажано, богами треба да им се каже.
Пола од неуспехот на Заев е нивна лична заслуга. Во име негово, буквално се што е македонско понудија на продажба, а ништо не продадоа.
Зошто некој да купи нешто што од антимакедонистите ионака ќе го добие без пари?

Facebook статус на Бранко ГероскиСлични Објави