ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА БРВЕНИЦА: КУЈТИМ Е ОД ДОБРО СЕМЕЈСТВО, НЕ СЕ РАДИКАЛИЗИРАЛ КАЈ НАС

Градоначалникот на општина Брвеница, Енвер Пајазити за Слободен печат, вели дека терористот од Виена Кујтим Фејзулаи потекнува од пристојно и фино семејство, па оттаму и самите биле во шок од веста за терористичкиот напад, која утринава е тема број еден за жителите на ова тетовско село.

loading...

„Сите сме шокирани, бидејќи станува збор за добро семејство, фини луѓе… Дедото се пресели во Австрија уште на почетокот на 80-тите години, но најмалиот никој не го познава. Се распрашав и кај помладите во селото, но скоро никој да не го познава и никој не помни кога последен пат го виделе тука, изјави Пајазити за Слободен печат.

Градоначалникот, одговорајќи на прашањето дали е возможно Кујтим да се радикализирал токму во Челопек, истакна дека таква опасност, според неговите сознанија, нема.


loading...

„Тој воопшто и немал круг на луѓе тука, не успеал ниту да се социјализира. Жалам што како село, општина, држава се споменуваме во вака негативен контекст“, заклучува Пајазити.