| |

ГРЧКАТА ВЛАДА СЕ СООЧИ СО ОТПОР ОКОЛУ ПРЕФРЛУВАЊЕТО МИГРАНТИ

Одлуката на грчката влада да ги префрли на копно мигрантите од преполнетите острови во Егејско море доведе до одреден отпор кај локалното население кое се обидува да го спречи нивното смесетување во хотели на во северна Грција. Мигрантите кои се бродови на морнарицата беа префрлени од Лезбос во Атина мораа со часови да чекаат за да бидат сместени во хотелите чии сопственици се согласија да ги примат. На антимигрантскиот собир во Солун протестираа стотина десничарски екстремисти. Имало и контрапротест на анархистите.

Извор: Радио Слободна ЕвропаСлични Објави