ГРЦИЈА ГИ ОТВОРА ГРАНИЦИТЕ НА 1 ЈУЛИ

/

Министерството за наутика и островска политика објави план за работата на бродовите во Грција, откако ги укина мерките против коронавирусот и најави дека земјата ќе се отвори за туризам од 1 јули.

Она што е најважно за патниците е тоа што повеќето конвенционални траекти што немаат кабини ќе можат да пополнат само 50 проценти од нивниот капацитет и во бродот и на палубите.

Максималниот број патници на бродовите со заеднички кабини ќе биде 55 проценти од вкупниот капацитет како во внатрешна така и надворешната употреба.
Што се однесува до бродските кабини, еден патник ќе може да ја користи кабината или 4 патници доколку резервацијата ја изврши семејство.

Кабините природно ќе се проветруваат, а вратата ќе треба да биде отворена по чистење и дезинфекција најмалку три часа пред да влезе следниот патник.Кога станува збор за авионскиот превоз во Грција, седиштата ќе бидат обележани со посебни ознаки каде може и каде не може да се седи за да се одржи потребното растојание.

Извор: МакфаксПретходна статија

БОКИ 13: СО РУСКОВСКА ИМАВМЕ И ПРИВАТНИ РАЗГОВОРИ ВО 1ТВ

Следна статија

НЕ КУПУВАЈТЕ АВИОБИЛЕТИ ГРАНИЦИТЕ СЀ УШТЕ СЕ ЗАТВОРЕНИ

Најново од Вести