ИМАМЕ СТАБИЛНИ РЕЗЕРВИ НА КРВНИ ПРОДУКТИ И КРВОДАРУВАЊЕТО ПРОДОЛЖУВА

/

Од Институтот за трансфузиона медицина соопштуваат дека има стабилни резерви на крвни продукти и информираат дека нема прекин во крводарувањето.

„Денешните резерви на крв и крвни продукти се стабилни. Крводарувањето денec ќе се спроведува во просториите на:
– Институтот за трансфузиона медицина-Скопје од 08 до 18 часот
– Центрите за траснфузиона медицина во Тетово, Битола и Штип од 08 до 18 часот
– Служби за траснфузиона медицина во Куманово, Велес, Кочани, Гегелија, Струмица, Прилеп, Струга Општа Болница, Гостивар и Кичево од 08 до 15 часот
– Ценатрот за дарување при ДХО Даре Џамбаз од 10 до 17 часот “, се вели во соопштението на Институтот.

Претходна статија

ХОТЕЛОТ ИБИС СТАЈЛ СЕ ПРЕТВОРИ ВО КАРАНТИН- ПРИМЕНИ ПРВИТЕ 59 ЛИЦА

Следна статија

ПРВА ЖРТВА НА КОРОНАВИРУСОТ ВО ЦРНА ГОРА

Најново од Вести