| |

ИНТЕРВЈУ НА КАТАРИНА СИНАДИНОВСКА СО МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО Д-Р ВЕНКО ФИЛИПЧЕ

Вакцинацијата против морбили во Македонија е на најниско ниво во последните 17 години – епидемијата ја извади на површина целата недоверба во здравството.

Дилеми за квалитетот на вакцините, сомнителен увоз, скандали и афери – болеста се шири и не признава пропусти.

Министерот за здравство, Венко Филипче во интервју за Агенда 35 одговара на актуелните прашања.Слични Објави