ИСМЕТ РАМАДАНИ : ДОГОВОРОТ ЗА ИМЕТО Е ПОВЕЌЕ ОД ОДЛИЧЕН

Исмет Рамадани на гостување во емисија на АЛФА ТВ, го потенцираше својот став дека Преспанскиот договор е повеќе од одличен. Тој нагласи дека ова е историска шанса за Македонија конечно да го реши името, и дека освен ВМРО ДПМНЕ и некој помали партии, сите се согласуваат со овој договор.Исмет Рамадани смета дека при креирањето на овој договор и Македонија и Грција се откажале од своите црвени линии. На прашањето дали договорот го загрозува македонскиот идентитет со промената на името на националната телевизија, МАНУ, тој одговори дека не гледа во тоа воопшто проблем, бидејќи и како пратеник на ПДП ги застапувале истите ставови во Парламентот.

 

Претходна статија

БЛАГОЈЧЕ АТАНАСОСКИ- ДОГОВОРОТ ЗА ИМЕТО НЕ БЕШЕ ДОНЕСЕН СО КОНСЕНЗУС

Следна статија

БЛАГОЈЧЕ АТАНАСОСКИ : ЕУ НЕ ГИ РЕШАВА ПРОБЛЕМИТЕ СО МАГИЧНО СТАПЧЕ

Најново од Вести