ИВАНОВСКА ЗА РСЕ: ПРИ КРАЈ СМЕ СО ПРЕДМЕТОТ „ЛЕОНАРДО “ ПРОТИВ РАШКОВСКИ

//

Договорот со италијанската фирма „Леонардо“ за набавка на радарски системи останал ист и пред во него да се вклучи поранешниот генерален секретар Драги Рашковски, но сомнително е доцнењето со исплатата на траншите за кои државата плаќа високи камати, вели претседателката на ДКСК Билјана Ивановска во интервјуто за РСЕ.

Госпоѓо Ивановска, една од најактуелните случаи деновиве е поврзан со поранешниот генерелен секретар Драги Рашковски. Дали некоја од инститициите од кои баравте документи и информции се одважи брзо да ви одговори на вашето барање?

До сега немаме одговори. Ние ги испративме нашите барања на крајот на минатата и почетокот на оваа недела, имаат законски рок од 15 дена, претпоставувам дека ќе почитуваат тој рок, дека нема да го надминат. Меѓутоа, некакви брзи одговори не сме добиле.Целиот напис прочитајте го овде.

Претходна статија

(ВИДЕО) ПРЕСЕЧЕН МЕЃУНАРОДЕН КАНАЛ ЗА ТРГОВИЈА СО ДРОГА

Следна статија

СДСМ: ОД КАДЕ СЕ ПАРИТЕ ШТО ВМРО ГИ ИСПЛАЌАЛА ЗА КОНСУЛТАНТСКИ УСЛУГИ КОН СТРАНСТВО?

Најново од Вести