Изложба на Агрон Салиу во Прилеп

/

Во ликовната галерија при Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп денеска, 10 мај, во 20 часот ќе биде отворена изложба на дела од уметникот Агрон Салиу …

Во рамки на изложбата ќе бидат претставени 25 дела во кои, според критиката, во центарот на интересот на креативноста на овој уметник е човекот со карактеристики и духовни финеси кои се одразуваат во лицето и каде, преку очите, мимиките и знаците, се рефлектира внатрешниот свет на човекот.

Тие ги опфаќаат и ги овековечуваат духовните реакции што не ги гледа и не ги забележува окото на обичниот минувач.

Агрон Салиу е роден во 1984 година вo Teтoвo. Дипломирал нa Тeтoвскиот Универзитет, факултет за Ликовна Уметност отсек сликарство во класата на проф. Илиријан Беќири.Учествувал на повеќе самостојни и групни изложби, проекти, активности во културата, во земјава и странство. Самостојни изложби уметникот реализирал во Сараево, Подгорица, Виена, Берлин, Париз, Кичево, Скопје и Тетово, Куманово, а учествувал и на повеќе групни изложби во Гостивар, Тетово, Скопје, Сараево и други градови, проекти активности во културата во земјава и странство.

Изложбата во Прилеп ќе трае до 17 мај.

Претходна статија

Започна манифестацијата Македонска книжевна визита во Софија

Следна статија

Утре започнува Интернационалниот фестивал на монодрама „Битола 2018“

Најново од Истакнато

Невладини организации на македонски Бугари од РС Македонија со осуда за срамниот говор на омраза кон Бугарите и Бугарија на фудбалскиот натпревар меѓу РС Македонија и Бугарија во Скопје

Претставници на 10 граѓански здруженија на граѓани на РС Македонија, со бугарска национална самосвест, испратија писмо