ИЗЛОЖБА „СКОПСКА СТРИП АКЦИЈА 2019“

Во Галеријата „КО-РА“ во Скопје вечерва ќе се одржи стрип-изложба „Скопска стрип акција 2019“ на која ќе бидат изложени подобрите стрип дела од македонските автори од меѓународниот конкурс на стрип „Велес 2019“, а ќе се врачат и наградите на македонските автори.

Изложбата е организирана од страна на СЦМ- Велес и е дел од годишната програма за култура на Град Скопје.

Како што информира Томе Трајков од СЦМ-Велес, во согласност со одобрените финансии од Министерството за култура, ќе се одржи само еден вечерен настан на кој ќе се изложат наградените стрип дела од меѓународниот конкурс „ ВЕЛЕС 2019“, меѓу кои и делата на Александар Цветковски, Јана Илиевска ,отец Иринеј…

Воедно ќе се изложат делата од стрип-авторите, учесници на меѓународната стрип-колонија „ Велес 2019“.

Претходна статија

ОДБЕЛЕЖАНИ 40 ГОДИНИ ОД ДОДЕЛУВАЊЕТО НА НОБЕЛОВАТА НАГРАДА ЗА МИР НА МАЈКА ТЕРЕЗА

Следна статија

РОМАНОТ „МАЏУН“ НА УРОШЕВИЌ ПРЕВЕДЕН НА РУСКИ ЈАЗИК

Најново од Култура