|

Извршниот и централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ заседаваат за кадровскиот состав од партијата

Извршниот и централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ денеска заседаваат за кадровскиот состав од партијата за владата што ќе го предложи мандатарот и лидер Христијан Мицкоски. Откако предлозите ќе поминат на Извршен, после 19:00 се очекува да заседава Централниот комитет.

После еден час, односно во 20:00 е закажана прес-конференција на мандатарот на која ќе ја запознае јавноста со имињата на министрите и замниците министри кои ќе бидат дел од предлогот што ќе го достави до Собранието.

За вторник се очекува Мицкоски да го достави предлогот до Законодавниот дом, а следниот викенд да се гласа владиниот кабинет.Слични Објави