| |

ЈУЛИЈАН АНГЕЛОВ: СО СПЕЦИЈАЛНИТЕ ЛИЧНИ КАРТИ БУГАРИТЕ ОД СОСЕДНИТЕ ЗЕМЈИ ЌЕ МОЖАТ ДА ЖИВЕАТ И РАБОТАТ ВО БУГАРИЈА БЕЗ ДА ИМААТ ПОТРЕБА ОД ДОЗВОЛА ЗА ПРИВРЕМЕН ПРЕСТОЈ И ВИЗИ

Организациониот секретар на ВМРО, Јулиан Ангелов во телефонски разговор со РТЦ Цариброд во Србија ја објаснува потребата и примената на новите специјални лични карти за Бугари од Македонија, Србија, Молдавија и други земји, со кои тие ќе можат да живеат, учат и работат во Бугарија без да имаат потреба да вадат посебни визи или дозволи за привремен престој.

Предлог законот на ВМРО веќе ја помина првата расправа во бугарскиот парламент. Повеќе за овие посебни лични карти слушнете во видеото што следи:

Слични Објави