| |

К-15 НЕ ИМ СЛЕДУВА НА СИТЕ, КОИ ВРАБОТЕНИ НЕМААТ ПРАВО НА РЕГРЕС?

Обврската за задолжителна исплата на К-15 стапи на сила во 2014 година кога на вработените во приватниот сектор како средства за годишен одмор им беа исплатени по околу 8.400 денари.

За годинава максималниот износ кој треба да легне на сметките на вработените е најмалку 9.610 денари или максимални 14.090 денари, јавува Вечер.

Работодавците имаат обврска до крајот на годинава да исплатат регрес но имајте на ум дека не на сите работници им следува К15.

Исплата на к-15 не треба да очекувате доколку е исполнет еден од следните услови…

Целиот напис прочитајте го овде.

Слични Објави