КАРАКАЧАНОВ ПРЕД КАНАЛ 3: СОВЕТНИК НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА МАКЕДОНИЈА ШПИУНИРА ВО БУГАРИЈА

//

Правилно е решението на Владата да откаже средба со Иванов посочи пред Канал 3, Вицепремиерот за безбедност и министер за одбрана на Бугарија, Красимир Каракачанов. Според него Иванов е причина да се нарушуваат преговорите помеѓу Македонија и Грција а исто така еден од неговите најблиски соработници продолжува оперативно да се занимава со шпиунажа во Бугарија.

„Нема да го кажам името на соработникот на Иванов, но да се знае дека сме запознати. Го поздравуваме обидот за договор помеѓу нашите две соседни земји Македонија и Грција и ја изразуваме нашата поддршка за интеграција на Македонија во ЕУ и НАТО.

Претходна статија

ФОТО: ЗА ДА ИЗВАДИТЕ ПОСМРТНИЦА ВО МИНИСТЕРСТВО ЗА ПРАВДА ТРЕБА ДА СИ ЗЕМЕТЕ ГОДИШЕН ОДМОР

Следна статија

ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ ЗА ЗАКОНОДАВНАТА ВЛАСТ ЗА СЛЕПИТЕ И СЛАБОВИДНИТЕ ЛИЦА

Најново од Вести