| |

КИНЕСКИТЕ ВАКЦИНИ ПРИСТИГНУВААТ ДО КРАЈОТ НА СЛЕДНАТА НЕДЕЛА

„Кинеските вакцини ги очекуваме до крајот на следната недела. Уплатата е веќе направена“, соопшти денес премиерот Зоран Заев.

Тој потенцира дека денес нашата амбасада заедно со кинеската и фирмите што помагаат со Синофарм, ги направиле првите чекори.

„Денеска е прв работен ден после Кинеска нова година. Со уплатата ги отвораме преговорите околу транспортот, патувањето и осигурувањето, што треба да се обезбедат“, рече Заев.

Македонија од Кина ќе купи 200 000 вакцини.

Слични Објави