| |

КОИ СЕ СПОРНИТЕ ИСТОРИСКИ ПРАШАЊА МЕЃУ МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈА?

Речиси 2 години по потпишувањето на Договорот за пријателство и добрососедство меѓу Бугарија и Македонија, постојат основни разлики во перцепцијата на историските прашања, коишто директно се поврзани со двете земји. За да разговараат на таа тема во утринската програма на Бугарската национална телевизија беа поканети поранешниот дипломат и член на мешовитата Македонско-бугарска комисија за историја, проф. Кирил Топалов и македонскиот новинар Владо Перев. Во линкот што следува можете да го проследите нивниот разговор.

КОИ СЕ СПОРНИТЕ ИСТОРИСКИ ПРАШАЊА МЕЃУ МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈА?

Слични Објави