Колективно признавање на уставното име во ОН

/

Ние можеме да го покренеме во Генералното собрание на ООН и со потребната политичка волја можеме да го воспоставиме уставното име Република Македонија во ООН. Во својот текст во кој вели дека „нема решение за името преку Генералното собрание на ООН“ Ристо Никовски се обидува да го критикува мојот пристап со кои се нуди решение за воспоставување на уставното име Република Македонија во ООН… (Прочитајте го целиот напис овде)Претходна статија

Јас и Господ и никој друг

Следна статија

Исцелување на македонскиот филм

Најново од Колумни

Благодаря България!

Пишува: Петар Колев, претседател на Граѓанско Демократска Унија-ГДУ На денешен ден пред 30 години Бугарија беше

Каталог на глупостите

Пишува: Веселин Желев Следува краток и нецелосен список на глупостите што и паметни луѓе во Бугарија,