КОЛКУ ЛИНИИ ИМАТЕ НА РАКАТА-ПРОВЕРЕТЕ ШТО ЗНАЧИ ТОА

//

Гледањето на рака, подобро познато како хиромантија, се практикува стотици години низ целиот свет. Се смета дека е измислено од индиски астролози уште во најстари времиња. За првпат овој феномен е спомнат во стари кинески книжевни дела за астрологијата. Еден од наједноставните начини за гледање на рака не е на дланката, туку на рачниот зглоб. На зглобот има одреден број линии. Се верува дека колку повеќе се тие, толку подолго ќе живее човекот што ги има. Најчесто, бројот на линиите е од 2 до 3, но исто така може да бидат и 4. Секоја од нив има свое значење и може да открие важни работи за животот на секој човек.

Првата и најважната линија се однесува на здравјето на луѓето. Ако е непрекината, тоа значи дека вашето здравје е во добра состојба.  Втората линија го мери богатството. Ако е јасно изразена, ве очекува и светла и сигурна иднина. Третата линија го покажува нивото на власт што ќе ја имате во животот. Тука важи истиот принцип за јасна изразеност и непрекинатост.  Присуството на трета линија на рачниот зглоб гарантира дека ќе живеете најмалку 69 години, а зошто да не и до 84 години.Четвртата линија е ретка појава. Таа најчесто е паралелна со третата и е поврзана со неа. Ако имате таква линија на вашата рака, тоа значи дека нема да имате само власт, туку и солидна положба во животот. Луѓето со четврта линија живеат повеќе од 84 години!Претходна статија

ЈАВНОТО ОБВИНИТЕЛСТВО ЌЕ ГИ ИСТРАЖУВА СПОРНИТЕ ГРАНТОВИ ДОДЕЛЕНИ ОД ВЛАДАТА

Следна статија

СТРАШНО НЕВРЕМЕ ПУСТОШЕШЕ НИЗ ПРИЛЕП И ПРИЛЕПСКО (ВИДЕО)

Најново од Истакнато

Последниот атентатор (8)

Спомени на Крсто Петрушев (1913-2007) од Богданци, припадник на ВМРО, запишани од Владимир Перев. На почетокот