КОМШИЈА АКО НЕ ТЕ ПРИЈАВИ ДЕКА СО КОВИД-19 СИ СЕДИШ ВО ДВОР НЕМА КОЈ ДРУГ

//

„И покрај тоа што ги почитував сите мерки на заштита, сепак на шести август добив позитивен резултат. Имав температура 24 часа, затоа и се тестирав, а за целото време, уште од кога се посомневав на вирусот, постапив според здравствените протоколи, се изолирав. Во изолација е и моето семејство. И покрај тоа што сега сум без симптоми, останувам дома, до добивањето на два негативни резултати од тестови, како што налага законот. Но, имав непријатно изненадување, кога полицијата ми кажа дека мои соседи ме пријавиле, бидејќи сум седел во сопствениот двор! Тоа не е никаков прекршок, нормално дека седев сам, немав контакт со никого. Полициските службеници веднаш, во старт ми кажаа дека пријавата е отфрлена, бидејќи е неоснована, но сето ова е показател на менталниот склоп на поединци“ – појаснува Ангел Данов, новинар и уредник во КТВ во интервју за Фокус.

Претходна статија

АДВОКАТ ОД ВЕЛЕС ЌЕ ЈА ТУЖИ ВЕЛЕШКАТА ПОЛИЦИЈА: ДОБИЛ ШЛАКАНИЦА И МУ ЈА ПЦУЕЛЕ СЕСТРАТА

Следна статија

ВИЕТНАМ ЌЕ НАБАВИ ОД РУСКАТА ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19, ДОДЕКА НЕ БИДЕ ГОТОВА НИВНАТА СОПСТВЕНА

Најново од Вести