КРАДЕЦОТ ОД НЕБРЕГОВО

//

Верувам во реинкарнација. Од педагошки причини. Многумина заслужни не добиле адекватно признание во овоземниот живот. И обратно!

Голем број крадци, наместо во затвор, се изнауживале во привилегиите на овоземниот живот. Си велам-ќе платат во наредниот.

Например: знам за еден крадец по име ЛАЖЕ. Беше умен крадец, не крадеше ни пари, ни кокошки, ни коли. Крадеше БУКВИ. Од својот народ.

Но буквата е тешка работа. Не можеш сам да ја подигнеш. Например буквата Ъ. Тешка ко планина. Затоа ти требаат соучесници. А тоа се вика- комисија. А тоа се вика-комисија. Ако не успееш со I-та, обиди се со II-та, за конечно да ја украдеш со III-тата. Упорноста се исплатува. И богато се наградува. Наместо во апс, одиш во академија.Верувам во реинкарнација.

30.03.2007г. Охрид.

Автор: Љупчо Куртелов

Претходна статија

PCR ТЕСТ ЗА СИТЕ ШТО ВЛЕГУВААТ ВО БУГАРИЈА

Следна статија

ТРОЈЦА ВОЈВОДИ НА ВМРО „ОЖИВЕАЈА“ ВО УМЕТНИЧКО ДЕЛО НА ПРОЧУЕНИОТ ЛИКОВЕН УМЕТНИК БОРИС МАСКРЧКИ

Најново од Ваш став