ЉУБОВ: НЕОДОЛИВА ЖЕЛБА ДА СЕ БИДЕ НЕОДОЛИВО ПОСАКУВАН – ЉУБОВНИ ЦИТАТИ

//
  1. Кога некого го допира љубовта, секој човек станува поет. – Платон
  2. Никогаш не бев луд, освен во моментите кога го отворив срцето. – Едгар Алан По
  3. Сексот ослободува тензија. Љубовта ја предизвикува. – Вуди Ален
  4. Што е пекол? Јас тврдам дека е страдањето заради неможноста да се сака. – Фјодор Достоевски
  5. Повеќе треба да се плашите од љубовта на жената, отколку од омразата на мажот.- Сократ
  6. Кукавицата е неспособна да почувствува љубов. Тоа е особина на храбрите. Махтма Ганди
  7. Љубовта е составена од иста душа која живее во две тела. – Аристотел
  8. Подобро да сте љубеле и изгубиле отколку никогаш да не сте љубеле. – Оскар Вајлд
  9. Љубов: Неодолива желба да се биде неодоливо посакуван.- Марк Твен
  10. Да сакаш – значи да се заробиш себе си во некој друг- Фридрих Хебел
Претходна статија

ДИК: ДИЈАСПОРАТА ЌЕ МОЖЕ ДА ГЛАСА НА РЕФЕРЕНДУМОТ

Следна статија

АСАФ АДЕМИ ВО ПОСЕТА НА ПРИШТИНА

Најново од Истакнато

(Фото) Вандалски акт или фотошоп- кој успеа да избрише буква од името на македонистичкиот клуб во Благоевград, напишано од внатрешната страна на излогот на клубот?!

Организацијата „Нов Асном“ денеска преку соопштение испратено до медиумите во РС Македонија се обиде да направи