| |

М. ЈАНЧЕВ: АКО ВМРО-ДПМНЕ НЕ ТРГНЕ ПО ПРАВ ПАТ, МОЖНО Е ФОРМИРАЊЕ НА НОВА ПАРТИЈА

Во подолгото интервју за „Фактор“, Митко Јанчев вели дека не сака да го погази или да го збуни членството, но, смета дека ако ВМРО-ДПМНЕ не се вразуми и не ја смени политиката и реториката, се остава простор да се формира нова партија, во која и тој би учествувал.

Во интервјуто Јанчев одговара на шпекулациите дека се работи на формирање на нова партија, која би се викала Македонски концепт, каде покрај него би влегле Никола Тодоров, дел од реформаторите, и актуелниот  шеф на дипломатијата, Никола Димитров.Слични Објави