МАКЕДОНИЈА СЕ ГУШИ – ПОВТОРНО НА ЛИСТАТА НАЈЗАГАДЕНИ ЗЕМЈИ ВО СВЕТОТ

Македонија повторно руши рекорди ова утро и е на осмото место на најзагадени земји во светот.

Вака е рангирана Македонија според светскиот сајт за мерење на загаденоста на воздухот.