МАКЕДОНСКИТЕ АНОНИМУСИ „АНОНОПСМКД“ НА ТВИТЕР СЕ ЗАКАНИЈА

Македонската хакерска група „АнонОпсМКД“ се пофали на Твитер дека ги хакирале сајтовите на Министерството за здравство и на Министерството за образование.

loading...

Хакерите на Твитер упатија пораки до јавноста.

Министерството за здравство потврди дека е хакирана нивната веб-страница. Оттаму велат дека не функционираат ниту службените мејлови на вработените во институцијата.

Тие се пофалија дека нивна цел е како што велат Министерството за смрт.loading...

Хакерски напад имаше и на денот на изборите, кога падна страницата на ДИК.

Извор: Нетпрес