Макрон: Мислам дека најдовме компромис за спорот меѓу Скопје и Софија

//

Претседателот на Франција Емануел Макрон сметка дека е најдено компромисно решение во однос на преговорната рамка за членството на РС Македонија во ЕУ кое што го вклучува и Бугарија.
„Мислам дека најдовме компромисно решение“, се вели во цитатот објавен од порталот National Post од изјава дадена на пре-сконференција за време на средбата на НАТО во Шпанија.

Потсетуваме дека на 24-ти јуни бугарскиот Парламент даде зелено светло Владата да ја одобри рамката за преговори за РС Македонија.

Претходна статија

УДБА и создавањето на ВМРО-ДПМНЕ

Следна статија

Радев: Парламентарни избори во Бугарија пред 15 септември не се целисходни

Најново од Вести