МАНАСТИРСКИ ФОЛКЛОРНИ СРЕДБИ 2018 ВО НЕГОТИНО

/

На градскиот плоштад во Неготино на 25 (петок) и 26 (сабота) мај, со почеток во 19 часот, по осми пат ќе се одржи традиционалната манифестација „Меѓународни манастирски фолклорни средби“ …

Посетителите на манифестацијата ќе можат да проследат богата културно-уметничка програма во која ќе учествуваат 10 културно уметнички друштва и ансамбли од Република Македонија и од странство.

Годинава учествуваа културно-уметничките друштва „Бранислав Нушиќ“ од Владичин Хан, Р. Србија, „Севернач“ од Попово Р. Бугарија, „Тиквеш“ –Кавадарци, „Мирка Гинова“ од Демир Капија „Jане Сандански“ од Ново Село, „Илинден“ од Демир Хисар, „Мугри“ од Кочани, Ристо Донев-Учителот“ од Штип и КУД „Јане Сандански“ од Неготино.

Организатори на манифестацијата се Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ од Неготино, со поддршка од Министерството за култура на Република Македонија.Извор: Министерство за култура.Претходна статија

СДСМ: КИРАЦОВСКИ ОД КУМАНОВО- СО ДОМАЌИНСКО РАБОТЕЊЕ ОБЕЗБЕДУВАМЕ ЗАШТЕДИ ШТО ЌЕ ОВОЗМОЖАТ ВОВЕДУВАЊЕ НА БЕСПЛАТНО БОЛНИЧКО ЛЕКУВАЊЕ

Следна статија

ГРУЕВСКИ НЕМА ЛИЧНО ДА ЈА ЧУЕ ПРЕСУДАТА ЗА СЛУЧАЈОТ ТЕНК

Најново од Истакнато

Последниот атентатор (9)

Спомени на Крсто Петрушев (1913-2007) од Богданци, припадник на ВМРО, запишани од Владимир Перев. Сите војници