МАРКО И САРА СИ ГИ ПРОДАВААТ ИГРАЧКИТЕ ЗА ДА СОБЕРАТ ПАРИ ЗА ЕДРИЛИЧАРСКИОТ КЛУБ ШТО ИЗГОРЕ

//

Стружаните Марко и Сара Милески од денеска продаваат играчки и собираат пари за реновирање на едриличарски клуб „Снегар“ во Струга, кој изгоре во пожар во неделата. Иако симболичен, овој ангажман на децата е прва јавна акција за собирање пари за поправка на уништениот клуб,  чиј претседател Лазо Ѓоргоноски вели дека многумина се јавиле да донираат за реновирањето. Повеќе прочитајте на www.sdk.mk.Претходна статија

ОХРИД И СТРУГА ДА ИСПОРАЧААТ ПЛАН И РОКОВИ ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПРЕПОРАКИТЕ ОД УНЕСКО

Следна статија

ЈАВИ СЕ ЦИЛЕ: КИНА E ПОДГОТВЕНA ЗА ВОЈНА AКО НЕКОЈ СЕ ОСМЕЛИ ДА ГО ОДДЕЛИ ТАЈВАН

Најново од Вести