МЕЃУНАРОДНА БАЛКАНСКА ИЗЛОЖБА „МОСТ“

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје денеска ќе биде отворена шестата Меѓународна Балканска изложба „МОСТ“.
Изложбата, тредиционално ќе биде организирана во соработка со академик Фехим Хускивиќ, сликар, графичар и професор на Академијата за ликовна уметност во Скопја.

На изложбата ќе бидат изложени дела од ликовни уметници од Северна Македонија, Србија, Црна Гора и Турција.

Изложбата ќе биде отворена до 28 февруари.